Poglobljene delavnice

Daljše delavnice, kjer pridobite strokovne informacije, veščine in podporo za dolgotrajno spremembo življenjskih navad. 

Za udeležbo na delavnicah potrebujete napotitev s strani vašega osebnega zdravnika, diplomirane medicinske sestre iz referenčne ambulante družinske medicine ali psihiatra. Izjema je delavnica Spoprijemanje s stresom, katere se lahko udeležite tudi brez  napotitve. Delavnice so krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. 

Opis delavnic

Zdravo jem: znanja o pomenu prehrane za zdravje ter veščine za postopno uvajanje sprememb v prehranjevanje.

Gibam se: ocena telesne pripravljenosti ter znanja in veščine za varno in ustrezno izvajanje različnih vrst telesne dejavnosti.

Zdravo hujšanje: znanja in veščine za spreminjanje prehranskih in gibalnih navad ter podpora v procesu hujšanja in pri vzdrževanju zdravega življenjskega sloga.

S sladkorno boleznijo skozi življenje: Znanja o SB tipa 2 ter veščine za postopno uvajanje sprememb v vaše vsakdanje življenje.

Skupinsko/individualno svetovanje za opuščanje kajenja: informacije in strokovna podpora pri opuščanju kajenja.

Individualno svetovanje za opuščanje tveganega in škodljivega pitja alkohola: informacije in podpora pri opuščanju tveganega in škodljivega pitja alkohola ter pri vzdrževanju manj tveganega pitja alkohola oz. abstinence.

Spoprijemanje s stresom: značilnosti doživljanja stresa, vzroki zanj in načini njegovega obvladovanja.

Podpora pri spoprijemanju s tesnobo: osnovne značilnosti tesnobe, vzroki zanjo, potek in načini zdravljenja ter znanja in veščine, s katerimi si boste lahko pomagali sami in izboljšali svoje počutje.

Podpora pri spoprijemanju z depresijo: osnovne značilnosti depresije, vzroki zanjo, potek in načini zdravljenja ter znanja in veščine, s katerimi si boste lahko pomagali sami in izboljšali svoje počutje.